samair-logo-samsung

Tehnologija prihodnosti in dovršeni dizajn v novi Samsungovi seriji toplotnih črpalk EHS Mono R290. Samsung Climate Solutions revolucionarizira ogrevanje naših domov. Velika prednost te nove toplotne črpalke je hladilno sredstvo R290 in integrirana črpalka.

Hladilno sredstvo R290 z GWP = 3

Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) predstavlja najnovejšo pridobitev v svoji liniji toplotnih črpalk EHS: nova toplotna črpalka EHS Mono R290,ki  ponuja novo rešitev za stanovanjske hiše.

EHS Mono R290, predstavljena leta 2023, na novo opredeljuje ogrevanje naših domov, saj ponuja vrhunsko tehnologijo, ki povečuje udobje bivanja. Hladilno sredstvo R290, ki ga uporablja ta nova toplotna črpalka, ima zelo nizek potencial globalnega segrevanja (GWP), in sicer le 3 v primerjavi z drugimi hladilnimi sredstvi, kot sta R32 (=675) in R410A (=2088).

 

ehs mono r2909

Visoko zmogljiva toplotna črpalka

Črpalka EHS Mono R290 je na voljo v v različnih zmogljivostih: 5, 8, 12 in 16 kW. Enoti s 5 in 8 kW sta visoki le 850 mm v primerjavi z večjima enotama 12 in 16 kW, ki merita v višino približno 1000 mm. Dizajn te toplotne črpalke bo izpopolnil okolico vsakega doma s svojo elegantno in kompaktno obliko.

EHS Mono R290 vključuje hidravlične komponente, kot so črpalka in ekspanzijska posoda, kar v zunanjo enoto, prav tako pa napredno upravljanje in komplet za Wi-Fi. Ta model toplotne črpalke je zasnovan tako, da se skrajša čas namestitve in zavzame manj prostora v notranjosti stavb, zaradi česar je idealna izbira za kupca, ki sta mu pomembna prihranek časa in prostora.

Toplotna črpalka EHS Mono R290 in priprava vroče sanitarne vode

Poglejmo nekaj ključnih funkcij zaradi katerih je toplotna črpalka EHS Mono R290 odlična izbira za lastnike stanovanjskih hiš. Toplotna črpalka EHS Mono R32 z novim hladilnim sredstvom, ki ponuja nizek potencial globalnega segrevanja (GWP) in najsodobnejšo tehnologijo, ki povečuje udobje, zagotavlja stalno oskrbo z visoko temperaturo izhodne vode, ki doseže do 75 °C[1]. Zaradi tega je primerna zamenjava ogrevalnega sistema za domove, ki so odvisni od ogrevalnih sistemov na fosilna goriva.

Poleg tega se črpalka EHS Mono R290 ponaša z do 39,6 %[2] večjim območjem za prenos toplote, ki pomaga pri hitri izmenjavi toplote, okrepljeni kompresijski deli pa lahko prenesejo višji pritisk, potreben za ustvarjanje tople vode.

Ponaša se z zanesljivo zmogljivostjo ogrevanja. Ohranja 100-odstotno zmogljivost ogrevanja pri zunanjih temperaturah do -10 °C[3] in omogoča proizvodnjo tople sanitarne vode do 70 °C, ko je zunanja temperatura od -10 do 43 °C[4], brez uporabe električnega grelnika. To omogoča prihranek energije pri pripravi tople vode v mrzlih zimskih dneh.

 


[1] Temperatura izhodne vode, ko je zunanja temperatura -10~35°C. Rezultati se lahko razlikujejo glede na dejanske pogoje uporabe.

[2] Na podlagi meritev modela EHS R290 Mono (AE080CXYDGK/EU) v primerjavi s konvencionalno zunanjo enoto (AE080RXYDGG/EU) enake zmogljivosti.

[3] Na podlagi temperature izhodne vode 55°C. Rezultati se lahko razlikujejo glede na dejanske pogoje uporabe.

[4] Topla voda za gospodinjstvo (STV), ki izhaja iz rezervoarja STV, ima 70 °C, ko je zunanja temperatura -10~43 °C. Če je zunanja temperatura nižja od -10°C, je potreben pospeševalni grelec. Rezultati se lahko razlikujejo glede na dejanske pogoje uporabe.

Manuel Sanchez Sanz, direktor predprodaje, poslovnega razvoja in trženja izdelkov pri Samsung Electronics Air Conditioner Europe, pravi:

»Nova pridobitev pri modelih EHS je črpalka EHS Mono R290, ki ponuja integrirano hidravlično črpalko, ki vključuje eno zunanjo črpalko zrak-voda. Enota, ki vključuje hidravlične komponente in nadzorni sistem brez potrebe po notranjem kompletu. Ta novi model v seriji EHS nas pomirja, da je nadaljnji razvoj na tem področju usklajen s potrebami trga.”

ehs mono r2903

Narejena za delovanje s hladilnim sredstvom R290

Črpalka EHS Mono R290 uporablja R290 kot hladilno sredstvo namesto običajno uporabljenega hladilnega sredstva R32. Ker se uporablja hladilno sredstvo R290, so bile notranje komponente enote prilagojene v primerjavi z običajno mono toplotno črpalko. Te prilagoditve podpirajo ločevanje hladilnega sredstva R290 in preostalega sistema.

 

Brezhibna nastavitev, tiho delovanje, estetska privlačnost

Črpalko EHS Mono R290, ki je zasnovana za brezhibno delovanje s hladilnim sredstvom R290, bodo tako lastniki stanovanj kot tudi profesionalci cenili še bolj zaradi enostavnega upravljanja. Zunanja enota je zasnovana tako, da je enostavna za namestitev, servisiranje in vzdrževanje. Za namestitve ne potrebuje certifikata Fgas. Do notranjih komponent toplotne črpalke se dostopa skozi stransko ploščo, ki jo lahko odstranimo tako, da preprosto odvijemo tri vijake. To omogoča znaten prihranek časa in truda pri sami namestitvi, vzdrževanju in servisiranju.

Ključni poudarek nove črpalke EHS Mono R290 je, da deluje pri nizkih ravneh hrupa do 35 dB(A) [1] zvočnega tlaka v 4-stopenjskem tihem načinu. Zunanja enota te toplotne črpalke ima dvoslojni sistem zvočne izolacije, opremljen s patentirano zasnovo Groove Grid Felt[2], ki učinkovito blokira in absorbira hrup, ki ga povzročajo kompresijski deli in tresljaji.

Za pritrditev kompresorja se uporabljajo vzmetne zanke (namesto gumijastih zavihkov), s čimer se zmanjša stopnja prenosa vibracij za 90 %[3].

Črpalka EHS Mono R290, zasnovana v temno sivi barvi, ki dopolnjuje trenutni trend oblikovanja zunanje podobe sodobnih stavb, dodaja eleganco številnim zunanjim fasadam in izboljša vse od projektov prenove do vrhunskih domov.

 

————- 

[1] Na podlagi internega testiranja zunanje enote EHS Mono R290. Raven hrupa je izmerjena 3 m stran od sprednje strani zunanje enote, v brezzvočnem prostoru z zunanjo temperaturo 7° C. Rezultati se lahko razlikujejo glede na okoljske dejavnike in individualno uporabo.

[2] Patent No.: P2022-0012826

[3] Na podlagi računalniške simulacije v skladu s teoretično formulo vzmetnega obročka v primerjavi z gumijastim obročkom. Rezultati se lahko razlikujejo glede na dejanske pogoje uporabe.

Optimiziran nadzor energije in pravočasni vpogled

Novo serijo toplotnih črpalk je mogoče povezati tudi s SmartThings Energy[1] za spremljanje in optimizacijo porabe energije. Eden največjih odprtih ekosistemov povezanih naprav po vsem svetu, Samsungov SmartThings Energy, je združljiv z glasovnimi pomočniki, kot so Bixby, Google Home in Amazon Alexa[2], ter široko paleto naprav. SmartThings Energy10 ponuja vrhunske sisteme za upravljanje z energijo doma z bogatimi vpogledi, avtomatizacijami za varčevanje z energijo in podporo za uporabnike. Ko so povezani, lahko uporabniki spremljajo svojo porabo energije in z varčevalnim načinom AI Energy potencialno zmanjšajo svojo porabo energije11.

—————–

[1] Na voljo v napravah Android in iOS. Potrebujete povezavo Wi-Fi, račun Samsung in izbirni komplet Wi-Fi (MIM-H04N).

[2] Glasovno upravljanje podpirajo zvočniki AI, kot so Samsung Bixby 2.0, Google Assistant (Google Home) in Amazon Alexa. Google Assistant ni na voljo v nekaterih jezikih in državah. Google je blagovna znamka družbe Google LLC.

10 Na voljo v napravah Android in iOS. Potrebujete povezavo Wi-Fi, račun Samsung in izbirni komplet Wi-Fi (MIM-H04N).

11 Način SmartThings AI Energy, ko ga aktivira končni uporabnik, lahko uporabnikom ponudi možnost prihranka energije in/ali stroškov v zvezi s porabo sanitarne vode na podlagi (ponovljivih) uporabniških vzorcev. Potreben je združljiv Samsung Climate Hub. Vsi prihranki so ocene. Dejanski prihranki se razlikujejo in so med drugim odvisni od uporabe, stroškov in pogojev delovanja. Način AI Energy lahko vpliva na delovanje izdelka. Končni uporabnik lahko kadar koli deaktivira način AI Energy.

 

ehs mono r290

Črpalka EHS Mono R290 je združljiva tudi s storitvijo EHS v oblaku in jo je mogoče integrirati s SmartThings Energy, ki strokovnjakom nudi ogromno tehničnih podatkov in vpogledov, kar omogoča daljinsko spremljanje enote. Od poročil o napakah do vrst okvar in od preverjanja stanja do informacij o porabi energije. EHS Cloud Service omogoča strokovnjakom, da ocenijo zahteve, preden prispejo na lokacijo.

Spoznajte več – dogovorite se za srečanje z našimi prodajnimi svetovalci TUKAJ.

 
Dodajte izdelke za primerjavo