samair-logo-samsung
menjava ogrevalnega sistema

Izvedba menjave ogrevalnega sistema lahko prinaša številne prednosti, če se tega lotimo pravilno. Poleg zmanjšanja stroškov ogrevanja omogoča tudi učinkovitejšo rabo energije in doprinaša pozitiven vpliv na okolje saj povzroča manj emisij. Menjava ogrevalnega sistema s toplotno črpalko je lahko enostavna in hitra in običajno traja do tri dni. Pri menjavi ogrevalnih sistemov na fosilna goriva lahko preidete na obnovljive vire energije.

Zamenjava stare naprave za ogrevanje na fosilna goriva

Zamenjava stare naprave za ogrevanje z visoko učinkovito toplotno črpalko je odlična izbira. V primerjavi s starimi načini ogrevanja lahko s tem prihranite pri energiji. Za izvedbo te rešitve so potrebne manjše spremembe kurilnice, ki bo odslej čistejša in prostornejša.

Razmišljate o prehodu na obnovljive vire energije?

Zakaj se odločiti za prehod na nove sisteme ogrevanja? Večina starih sistemov za ogrevanje na fosilna goriva je manj učinkovitih in onesnažuje okolje s CO₂ emisijami. Poleg tega se s povečanjem cen energentov povečujejo tudi stroški ogrevanja. Z uporabo obnovljivih virov energije lahko zmanjšate stroške za energijo in obenem prispevate k ohranjanju okolja.

Če iščete ogrevalni sistem prihodnosti, so obnovljivi viri energije prava izbira. Z uporabo obnovljivih virov energije boste neodvisni od cene fosilnih goriv, zmanjšali boste stroške ogrevanja in prispevali k ohranjanju okolja. Ne pozabite, da so na voljo tudi subvencije Eko sklada, ki vam povrnejo del stroškov investicije.

Znižanje stroškov ob uporabi solarnih sistemov

Vaš sistem ogrevanja s toplotno črpalko lahko nadgradite z uporabo solarnih sistemov, ki izkoriščajo tudi sončno energijo. S solarnim sistemom lahko ogrevate sanitarno vodo in zagotavljate podporo pri ogrevanju prostorov. Nadgradnja sistema je preprosta in prinaša pomemben prihranek pri stroških ogrevanja.

Toplotna črpalka: vaš lasten vir energije

Toplotne črpalke za ogrevanje in pripravo sanitarne tople vode izkoriščajo brezplačno energijo iz okolice. S toplotno črpalko lahko pokrijete do 75 % potreb po ogrevanju in pripravi sanitarne tople vode. Toplotne črpalke so ekološko sprejemljive, saj ne proizvajajo emisij škodljivih snovi. Obstajajo različne vrste toplotnih črpalk, kot so zrak-voda, zemlja-voda in voda-voda.

Menjava ogrevalnega sistema in nepovratna sredstva

Pri integraciji obnovljivih virov energije lahko v večini primerov koristite državna nepovratna sredstva. Pred menjavo ogrevalnega sistema se je smiselno pozanimati o aktualnih subvencijah: ekosklad.si.

Pravilen sistem ogrevanja

Pri izbiri ogrevalnega sistema ni splošnega pravila, kateri sistem je najboljši. Zamenjava ogrevalnega sistema je dolgoročna naložba, ki vam omogoča zmanjšanje stroškov ogrevanja, skrb za okolje in uporabo obnovljivih virov energije. Pred odločitvijo je smiselno, da vam strokovnjak za ogrevanje in hlajenje pripravi izračun, ki vam prikaže, kako hitro se vam bo investicija v nov sistem ogrevanja povrnila.

 
Dodajte izdelke za primerjavo