samair-logo-samsung
izračun toplotne črpalke

Da bi dosegli optimalni izkoristek toplotne črpalke je pomembno, da se pred nakupom posvetujete glede primerne toplotne črpalke za vaš objekt. Na tem mestu je pomembno, da pripravite vse, kar prodajni svetovalci potrebujejo, da pripravijo izračun za toplotno črpalko.

Kako do izračuna optimalne toplotne črpalke?

Izračun optimalne toplotne črpalke vam omogoča, da izberete pravo velikost in zmogljivost črpalke. Prevelika ali premajhna toplotna črpalka lahko povzroči težave pri ogrevanju, kot so neenakomerno segrevanje prostorov ali povečana poraba energije. Z izračunom optimalne črpalke boste lahko pravilno dimenzionirali sistem in dosegli največjo energetsko učinkovitost.

Kaj je potrebno upoštevati pri izračunu optimalne toplotne črpalke?

Pri izračunu optimalne toplotne črpalke je potrebno upoštevati več faktorjev. Boljša izolacija bo zmanjšala toplotne izgub. Če je možno poskrbite torej za dobro fasado in kvalitetna okna. Pomembno je, da veste velikost prostora in če boste ogrevali samo prostor ali tudi sanitarno vodo. Poleg tega je potrebno upoštevati tudi podnebne razmere, kot so povprečne zimske temperature in vlažnost zraka.

Korak za korakom za izračun optimalne toplotne črpalke

  • Določite površino prostorov, ki jih želite ogrevati.
  • Preverite izolacijo vašega doma in ocenite toplotne izgube.
  • Upoštevajte podnebne razmere in povprečne zimske temperature.
  • Preverite različne znamke in modele toplotnih črpalk ter njihove tehnične specifikacije.
  • Izračunajte potrebno moč toplotne črpalke na podlagi vseh zgoraj navedenih faktorjev.

Toplotne črpalke zrak-voda

Eden od možnih sistemov toplotnih črpalk za ogrevanje je sistem zrak-voda. Ta sistem uporablja zunanji zrak kot vir toplote in ga pretvori v toploto, ki se nato prenese na vodo v ogrevalnem sistemu. Sistemi zrak-voda so enostavni za namestitev in primerni za večino domov. Poleg tega so energetsko učinkoviti in okolju prijazni.

Možnosti toplotnih črpalk za sanitarno vodo

Poleg ogrevanja prostorov lahko toplotne črpalke uporabljamo tudi za ogrevanje sanitarne vode. Toplotne črpalke za sanitarno vodo delujejo na podoben način kot toplotne črpalke za ogrevanje, vendar so prilagojene za ogrevanje vode za potrebe gospodinjstva. Z uporabo toplotne črpalke za sanitarno vodo lahko prihranite energijo in zmanjšate stroške ogrevanja vode za tuširanje, pomivanje posode in druge gospodinjske potrebe.

Izberite najboljšo toplotno črpalko za vas in preverite možnosti za prihranke

Izračun za toplotno črpalko s pomočjo našega prodajnega svetovalca vam pomaga določiti najbolj primerno toplotno črpalko za vaš dom. Končni izračun toplotnih izgub stavbe in določitev primerne toplotne črpalke se opravi šele po pregledu stavbe s strani našega certificiranega inštalaterja.

 
Dodajte izdelke za primerjavo