samair-logo-samsung

Prijetno hladno. Presenetljivo tiho. WindFree.

Katalog_klimatske_naprave_WindFree

Samsung klimatske naprave vas bodo prepričale, če:

 • Iščete tiho delovanje klimatske naprave,
 • Vam je pomembno napredno upravljanje in združljivost upravljanja z drugimi napravami Samsung,
 • Želite udobno notranjo klimo brez neprijetnega pihanja.

Klimatske naprave s tehnologijo WindFree™ imajo več tisoč mikroskopskih odprtin, ki enakomerno širijo sveži zraka po celotnem prostoru. To omogoča udobno življenje, delo in sprostitev brez izpostavljanja neprijetnemu prepihu.

Nabor klimatskih naprav WindFree™ zagotavlja nove ravni udobja v katerem koli prostoru. V načinu WindFree™ klimatske naprave delujejo tiho.

Kako deluje način WindFree™?

 • Ob vklopu klimatske naprave le-ta v načinu hitrega hlajenja v celoti ohladi prostor na nastavljeno temperaturo,
 • Ko je dosežena nastavljena temperatura, se plošča zapre,
 • Delovanje klime se preklopi v način WindFree™ in zrak se enakomerno razporeja po prostoru.

Samsung je svojo prvo klimatsko napravo trgu predstavil leta 1974. Na Evropski trg je vstopil leta 2005 in leta 2017 ustanovil družbo Samsung v Evropi. Cilj evropskega sedeža je izobraževanje o podnebnih rešitvah v Evropi, spremljati rešitve pametne gradnje in nuditi poprodajno in tehnično podporo svojim industrijskim partnerjem.

Samsung rešitve za vsak prostor

Samsung naprave se podajo v vsak prostor:

 • Stanovanje in hiša ter
 • Poslovni prostor.

Samsung nudi rešitve za:

 • Hlajenje,
 • Ogrevanje prostorov,
 • Ogrevanje sanitarne vode.

Edinstvena, inovativna tehnologija bo navdušila vsakega, ki želi v prostoru prijetno udobje, brez prepiha. Naprave s tehnologijo WindFreeTM omogočajo različne načine delovanja in vključujejo mnogo funkcij za doseganje popolnega udobja notranje klime. Za svoje delovanje uporabljajo inovativno tehnologijo.

Inovativna tehnologija Samsung WindFree™ je edini sistem, ki zagotavlja „brezvetrno“ enakomerno hlajenje in popolno udobje v celotnem prostoru. V skladu z definicijo ASHRAE (Ameriško združenje inženirjev na področju ogrevanja, hlajenja klimatskih naprav) je »brezvetrje« zračni tok s hitrostmi pod 0,15 m/s in brez mrzlih prepihov (vir: Samsung).

Stenska_klimatska_naprava

Delovanje v načinu WindFree™  ima poleg udobja še druge prednosti. Omogoča namreč minimalno porabo energije. Upoštevati je seveda treba model, okoljske dejavnike in uporabo. V povprečju so prihranki energije pri uporabi WindFree™ več kot 58 %.

Ker gre v načinu WindFree™ za zelo počasno hlajenje s pihanjem hladnega zraka, je temu primeren tudi nizek hrup. Tiho delovanje je med 16 in 32 dB, seveda odvisno od enote, prostora, nastavitev…

SmartThings_SAMSUNG

Upravljanje klimatskih naprav WindFreeTM je zelo enostavno. V aplikaciji SmartThings si ustvarite profil in avtomatsko povežete naprave.

Umetna inteligenca analizira prostor in vzorce premikanja po prostoru. Glede na vaše dosedanje nastavitve in zunanjo temperaturo avtomatsko prilagodi temperaturo, da zagotavlja klimatizacijo prostora za maksimalno udobje v vsakem trenutku.

WindFreeTM klimatske naprave s pomočjo senzorja zaznavanja gibanja zagotavljajo varčevanje z energijo, saj se po 20 minutah, ko ne zaznajo gibanja v prostoru preklopijo v varčevanje z energijo.

Ker klimatske naprave ustvarjajo prijetno temperaturno udobje v prostoru s pomočjo pihanja zraka, vsebujejo tudi filtre. Zrak prek filtrov ujame prašne delce, vlakna, dlake živali. Zeolit filter zmanjša tudi viruse, bakterije in alergene.

  Oddajte povpraševanje

  Pomagamo vam izbrati primeren WindFree za vaš prostor. Izpolnite vprašalnik.

  Kakšno rešitev iščete?

  Za kakšen objekt iščete rešitev?

  Velikost prostora za v m2:

  Zaupajte nam naslov, kje bi se želeli dogovoriti za ogled objekta:

  Na voljo so različne Wind-Free™ enote:

  • Stenske enote (Elite, Avant, Comfort, Pure 1.0),
  • 1-smerna kasetna enota in
  • 4-smerne kasetne.

  Prijetno pršenje zraka dosega tudi 360 kasetna enota.

  Stenske enote Samsung vam zagotavljajo prijetno počutje v prostoru ne glede na to, kakšen prostor je. Funkcija WindFree™ je edinstvena funkcija, ki omogoča širjenje hladnega zraka prek tisoče luknjic.

  S tehnologijo WindFree™ in s svojo pravokotno obliko ter čistimi linijami se stenske klimatske naprave Samsung umestijo v vsak prostor. Skrbijo za prijetno ohlajen prostor in svež zrak, iz katerega s pomočjo filtrov odstranjujejo prašne delce in druge nečistoče.

  Stenske enote vas bodo navdušile s pametnimi funkcijami (AI Auto Comfort, SmartThings, MDS tipalo za zaznavanje gibanja…). 

  WindFreeTM Pure 1.0 – ZA ČIST ZRAK

  Če potrebujete klimatsko napravo za globlje čiščenje zraka, potem vas bo navdušila klimatska naprava WindFreeTM Pure 1.0, ki jo je Samsung trgu predstavil leta 2021. WindFreeTM Pure 1.0 je opremljena z elektrostatičnim filtrom PM1.0, ki deluje kot čistilec zraka. Leta 2000 so čistilce zraka že uvedli za poslovne prostore, medtem, ko je v poslovnih prostorih čistoča zraka še naprej ostajala problem. Z uvedbo enote WindFreeTM Pure 1.0 je odslej čistejši zrak s pomočjo klimatske naprave na voljo tudi vsem uporabnikom klime v stanovanjskih prostorih.

  Filter PM1.0

  Klimatska naprava WindFree™ Pure 1.0 je opremljena z elektrostatičnim filtrom PM1.0, ki deluje kot čistilec zraka. Le-ta zajema drobne prašne delce v velikosti do 0,3 μm, s pomočjo elektrostatičnega filtra pa uničuje tudi nekatere vrste bakterij. Filter PM1.0 je sestavljen iz dveh glavnih delov, ki polnita in zbirata prah ter nekatere vrste bakterij.

  Ščetkast razdelilnik ustvarja negativne ione in ti dajo prašnim delcem ter določenim vrstam bakterij negativni naboj, zato se zaradi elektrostatične sile zbiralnika tako rekoč prilepijo na ozemljeno elektrodo. Britanska organizacija za certificiranje Intertek je potrdila, da filter sterilizira več kot 99 % testiranih mikroorganizmov, ki jih je zajel. Filter je pralen, tako, da lahko uporabnik uživa v bolj svežem in čistejšem zraku, prav tako pa prihrani pri dodatnih stroških vzdrževanja, ki nastanejo z menjavo filtra.

  Funkcija Freeze Wash

  Bistvena prednost klimatske naprave WindFree™ Pure 1.0 je funkcija Freeze Wash, ki pomaga očistiti enoto, Organizacija Inertek je s testiranjem potrdila, da je bilo s toplotnega izmenjevalnika v enoti odstranjenih 90 % bakterij Staphylococcus aureus ATCC 6538 in Escherichia coli ATCC 8739 v primerjavi z običajnimi modeli, ki niso uporabljali funkcije Freeze Wash.

  Freeze Wash deluje tako, da enoto ohladi na −15 °C, da enoto prekrije z zmrzaljo. Ob preklopu na način odtajanja ledu odstrani led, ki se tali, določene vrste bakterij, ki se nahajajo v toplotnem izmenjevalniku.

  Indikator stopenj čistosti zraka

  Klimatska naprava WindFreeTM Pure 1.0 je opremljena z novim naprednim zaslonom, na katerem je mogoče enostavno spremljati kakovost zraka v zaprtem prostoru. Laserski senzor, ki se nahaja na zaslonu, meri koncentracije delcev PM10, PM2.5 in PM1.0 v zraku v zaprtem prostoru ter se samodejno čisti s funkcijo, ki temelji na umetni inteligenci.

  Kakovost zraka v prostoru je prikazana na podlagi najvišje izmerjene koncentracije in je izražena s štirimi različnimi stopnjami:

  Modra = zelo dobra,
  Zelena = dobra,
  Rumena = slaba,
  Rdeča = zelo slaba.

  SmartThings aplikacija

  Aplikacija SmartThings omogoči upravljanje naprave na daljavo. Tako lahko napravo kadarkoli vklopite, izklopite, izberete načine hlajenja, nastavite časovni razpored, spremljate porabo energije. Senzor za zaznavanje prahu je sposoben registrirati trenutno kakovost zraka v prostoru tudi ko je enota izklopljena. V primeru, da kakovost zraka v vašem domu doseže slabo ali zelo slabo vrednost, tudi če je klimatska naprava WindFreeTM Pure 1.0 izklopljena, boste na aplikacijo SmartThings dobili obvestilo o slabem zraku.

  Tehnologija hlajenja WindFreeTM

  Tudi klimatska naprava WindFreeTM Pure 1.0 je opremljena z edinstveno Samsungovo tehnologijo WindFreeTM, ki enakomerno razprši zrak po prostoru brez neprijetnega pihanja hladnega zraka.

  Izjemno lepo se prilega v strop in navdušuje s tehnologijo WindFree™.

  Zaradi svoje majhnosti je izjemno uporabna za različne prostore (kavarne, hoteli, pisarne…). Ima široke in optimizirane lopatice s katerimi se prostor ohladi zares hitro.

  1-smerna kaseta WindFree™ nudi veliko funkcij, prav tako poskrbi za svež zrak v prostoru. Vgrajen ima sistem treh čistilnih filtrov s tremi
  različnimi ploščami za prečiščevanje. Filter PM1.0, predfilter in filter dezodorant.

   

  Na voljo v dveh izvedbah: manjša in večja.

  Ker se prilagaja z velikostjo, je ta klimatska naprava primerna za raznolike prostore: pisarne, prodajalne, vse do večjih javnih prostorov. Široke in optimizirane lopatice omogočajo hitro ter učinkovito hlajenje v prav vseh kotičkih prostora. Na izbiro je tudi dodatni SPI ionizator, s katerim klimatska naprava poskrbi za zmanjšanje količine prašnih delcev.

  4-smerna kaseta WindFree™ ima vgrjen sistem dveh čistilnih filtrov – filter PM1.0 in predfilter.

   Oddajte povpraševanje

   Pomagamo vam izbrati primeren WindFree za vaš prostor. Izpolnite vprašalnik.

   Kakšno rešitev iščete?

   Za kakšen objekt iščete rešitev?

   Velikost prostora za v m2:

   Zaupajte nam naslov, kje bi se želeli dogovoriti za ogled objekta:

    
   Dodajte izdelke za primerjavo