samair-logo-samsung

Zakaj je toplotna črpalka EHS Mono HT Quiet odlična izbira za učinkovito ogrevanje radiatorjev?

 

Veliko domov v Evropi se ogreva na radiatorje in zato je pomembno, da smo pripravljeni na to, da se vsak dom lahko čimprej odloči za energetsko učinkovito in okolju prijazno rešitev za ogrevanje. Toplotna črpalka EHS Mono HT Quiet je odlična rešitev za doseganje visoke temperature izhodne vode.

Zakaj se odločiti za ogrevanje s toplotno črpalko?

Bistvena prednost toplotne črpalke je, da za ogrevanje prostora uporablja energijo iz okolja. Toplotne črpalke delujejo podobno kot hladilniki, ki prenašajo toploto iz enega kraja na drug kraj. So cenovno ugodna rešitev za ogrevanje z nizkimi mesečnimi stroški. Prostor ogrevajo namreč z zelo majhno  porabo energije. Stroški namestitve toplotne črpalke se povrnejo v nekaj letih. Vsekakor pa je treba paziti, da je toplotna črpalka pravilno nameščena, da lahko izkoristimo vse njene prednosti.

HT Quiet, R32

Sezonski koeficient učinkovitosti

Preden se odločimo za nakup toplotne črpalke, je priporočljivo, da pogledamo učinkovitost le-te. Pri tem si pomagamo s kazalniki:

COP – koeficient energijske učinkovitosti predstavlja razmerje med vloženo in pridobljeno energijo.

SCOP – sezonski koeficient učinkovitosti, pokaže učinkovitost toplotne črpalke v sezoni (upošteva vso vloženo in oddano energijo ter energijo, potrebno za delovanje obtočne črpalke v sezoni).

Toplotna črpalka EHS Mono Quiet za proizvodnjo 5 kW energije za ogrevanje vode, radiatorjev ali talnega ogrevanja  v hiši porabi 1kW električne energije, 4 kW pa pridobi iz zraka (A+++).

Tiho delovanje toplotne črpalke

Že ime toplotne črpalke pove, da vas bo navdušila z izjemno tihim delovanjem. Napredni sistem za nadzor hrupa, omogoča optimalno delovanje toplotne črpalke, z nizko ravnijo hrupa.

  • Zmanjšana raven tresljajev,
  • 2-slojna izolacija ventilatorja in posebna oblika ventilatorja za zmanjšanje hrupa,
  • 4-stopenjska nastavitev zmanjšanja zvoka.

Zagotovite si miren spanec. Prav tako pa mirne noči vašim sosedom.

Zunanja enota toplotne črpalke v elegantnem, črnem ohišju

Toplotna črpalka EHS Mono HT Quiet je zasnovana tako da nudi visoko raven zvočne izolacije, zahvaljujoč napredni tehnologiji in vzdržljivim materialom. Uporabniku omogoča, da nastavi različne ravni glasnosti delovanja zunanje enote in tako se lahko glasnost zunanje enote toplotne črpalke zniža na 35 dB. Enota je sestavljena iz trpežnih materialov, s čimer je zagotovljena dolga življenjska doba enote. Enota meri v višino 1 meter in jo tako lahko namestite pod okno. Zaradi temne, kovinske barve se bo zlila z vsako okolico in bo vsako stavbo naredila še bolj elegantno.

EHS Mono z napredno tehnologijo Flash Injectijon

Napredna tehnologija Flash Injectijon omogoča doseganje večje učinkovitosti toplotne črpalke. Hladilo se neposredno dostavi v plinsko cev, kar pomeni, da se lahko skoraj popolnoma izognemo vplivu notranjega tlaka v cevi. Hladilno sredstvo torej ohrani temperaturo, kar preprečuje pregrevanje in hrup. Hkrati pa ta tehnologija omogoča boljšo učinkovitost delovanja toplotne črpalke in s tem tudi manjšo porabo energije. Toplotna črpalka EHS Mono Quiet je primerna za zamenjavo trenutnih kotlov za ogrevanje. Izhodno vodo ogreje do 70 °C, tako da z njo lahko ogrevate tudi radiatorje.

Preprosta namestitev

Toplotna črpalka EHS Mono je zasnovana tako, da so vsi deli, do katerih potrebujejo dostop monterji in serviserji, lahko dostopni. To omogoča, da lahko napravo hitro in enostavno namestijo za to usposobljeni strokovnjaki. Prav tako to omogoča, da se napravo preprosto servisira.

Prilagojena za evropsko podnebje

Zelo pomembno je, da se lahko na toplotno črpalko zanesemo. EHS Mono HT Quiet je prilagojena za evropsko podnebje. Zanesljivo delovanje naprave je tudi pri –25 °C.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
 
Dodajte izdelke za primerjavo