samair-logo-samsung

(vir: Samsung Showcase)

Samsung je na sejmu marca letos IHS v Nemčiji, v kategoriji inovativnih produktov in storitev, predstavil nove monoblok stanovanjske toplotne črpalke. Gre za novo linijo toplotnih črpalk, ki:

Samsung skrbi tudi za inovativno tehnologijo na področju upravljanja naprav. EHS Cloud Service je na voljo za namestitev, nastavitev in delovanje. Storitev omogoča oddaljeno optimizacijo delovanja enote, skupaj z reševanjem težav v realnem času.

Zakaj so se odločili za toplotno črpalko s plinom R290?

Fluorirani plini, ki jih najdemo v napravah kot so hladilniki, klimatske naprave ali toplotne črpalke predstavljajo približno 2,5 odstotka emisij toplogrednih plinov v EU. Evropski poslanci pozivajo k zmanjšanju emisij fluoriranih toplogrednih plinov in snovi, ki tanjšajo ozonski plašč. Med drugim želijo do leta 2050 z evropskega tržišča postopno odpraviti fluorirane ogljikovodike, ki se pogosto uporabljajo v klimatskih napravah in hladilnih napravah (vir: Evropski parlament).

Samsung pričakuje, da bodo spremembe uredbe EU o F-plinih skupaj z naraščajočim zanimanjem za postopno opuščanje ogrevanja s plinom spodbudile povpraševanje po toplotnih črpalkah R290 v Evropi.

Povpraševanju lahko zadostijo

Samsung izdeluje milijone klimatskih naprav na istih tekočih linijah, ki se uporabljajo za izdelavo toplotnih črpalk, je pojasnil in dodal, da je 90 % delov enakih. Dodaja, da lahko izpolnijo vsako povpraševanje po toplotnih črpalkah in lahko izdelajo celo milijone enot z obstoječimi proizvodnimi obrati (ki se nahajajo zunaj Evrope).

Na voljo v dveh izvedbah

Linija EHS Mono R290 ponuja dve možnosti: eno z integrirano rešitvijo črpalke, ki olajša enostavno namestitev, in drugo enoto (brez črpalke), ki inštalaterju omogoča prilagodljivost pri izbiri ustreznih hidravličnih komponent na mestu.

Toplotne črpalke EHS Mono R290 so dobavljive že od oktobra 2023. Za več informacij nam pišite na info@samair.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

 
Dodajte izdelke za primerjavo