samair-logo-samsung

V iskanju energetsko učinkovitih in okolju prijaznih rešitev za ogrevanje doma je Samsung predstavil svojo najnovejšo toplotno črpalko EHS Mono R290. Ta inovativna toplotna črpalka, zasnovana posebej za stanovanjske hiše, ponuja vrsto naprednih funkcij in prednosti.

Prednosti hladilnega sredstva R290

Ena od izjemnih lastnosti EHS Mono R290 je uporaba hladilnega sredstva R290. V primerjavi z drugimi hladilnimi sredstvi ima R290 bistveno nižji potencial globalnega segrevanja (GWP), z oceno GWP samo 3. Zaradi tega je okolju prijaznejša izbira za ogrevanje stanovanjskih objektov. Z novimi predpisi EU o plinu F, ki hladilna sredstva omejujejo na največji GWP 150 od leta 2025, je EHS Mono R290 rešitev, pripravljena na prihodnost, ki presega te zahteve.

EHS R290
EHS R290

Eleganten dizajn in izboljšana učinkovitost

EHS Mono R290 ne ponuja le izjemne zmogljivosti, ampak se ponaša tudi z elegantnim in modernim dizajnom. Ta nova toplotna črpalka, del serije HT, je popolna mešanica sloga in funkcionalnosti. S svojo kompaktno velikostjo in sodobnim videzom se neopazno vključi v vsako okolje.

Vendar ne gre samo za videz – EHS Mono R290 je zasnovana za doseganje višje učinkovitosti. Združuje napredne funkcije, kot so povečana površina za prenos toplote, ojačani kompresijski del in nov rotacijski spiralni kompresor. Rezultat teh izboljšav je izboljšana učinkovitost ogrevanja in višji prihranek energije.

Vrhunska zmogljivost ogrevanja

EHS Mono R290 je posebej zasnovana za zagotavljanje vrhunske ogrevalne zmogljivosti tudi v najzahtevnejših pogojih. S svojo večjo površino prenosa toplote lahko ta toplotna črpalka zagotovi 100-odstotno zmogljivost ogrevanja pri temperaturah do -10°C. To pomeni, da se tudi v najhladnejših zimskih mesecih lahko zanesete na EHS Mono R290, da bo vaš dom topel in udoben. Poleg tega ta toplotna črpalka zagotavlja toplo vodo s temperaturo do 75 °C, zaradi česar je idealna za starejše stanovanjske prostore, ki se ogrevajo na plin, drva…

Toplotna črpalka EHS R290
Toplotna črpalka EHS R290

Tiho delovanje kot šepetanje

Ravni hrupa so lahko zaskrbljujoče, ko gre za ogrevalne sisteme, zlasti v stanovanjskih okoljih. Vendar pri EHS Mono R290 hrup ni problem. Zahvaljujoč kombinaciji inovativnih tehnologij za zmanjševanje hrupa, ta toplotna črpalka deluje tiho, z nizko stopnjo hrupa do 35 d(BA). Zunanja enota ima dvoslojni sistem zvočne izolacije, ki vključuje patentirano zasnovo Groove Grid Felt. Ta oblika učinkovito blokira in absorbira hrup, ki ga povzročajo kompresijski deli in tresljaji, ter zagotavlja mirno in udobno bivalno okolje.

Pametna povezljivost za upravljanje z energijo

Samsung se zaveda pomena upravljanja z energijo in ponuja pametno povezljivostno rešitev prek SmartThings Energy. Ta inovativni sistem uporabnikom omogoča spremljanje njihove porabe energije, kar zagotavlja dragocene vpoglede in priložnosti za avtomatizacijo varčevanja z energijo. S povezavo EHS Mono R290 s SmartThings Energy lahko uporabniki izkoristijo prednosti funkcij, kot so spremljanje energije v realnem času, priporočila za varčevanje z energijo in podporo za doseganje doma z ničelno porabo energije. Z aplikacijo SmartThings lahko uporabniki celo programirajo toplotno črpalko za delovanje po najnižjih cenah električne energije ali pa jo izklopijo, ko je ne uporabljajo, s čimer zmanjšajo porabo energije in prihranijo stroške.

Namestitev in združljivost

EHS Mono R290 je zasnovana za enostavno namestitev in združljivost z različnimi ogrevalnimi sistemi. Ne glede na to, ali nadgrajujete starejši ogrevalni sistem ali nameščate novega, ta toplotna črpalka ponuja prilagodljivost in udobje. Zaradi svoje kompaktne velikosti in vsestranskih možnosti konfiguracije je primerna za široko paleto stanovanjskih prostorov. Poleg tega je EHS Mono R290 združljiva z napravami Android in iOS, kar uporabnikom omogoča nadzor in spremljanje njihovega ogrevalnega sistema na daljavo.

Okolju prijaznejša

Samsung je zavezan k zmanjšanju svojega vpliva na okolje in EHS Mono R290 je dokaz te zaveze. Z uporabo hladilnega sredstva R290 je Samsung naredil pomemben korak k trajnosti. R290 minimalno vpliva na ozonski plašč in prispeva k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov. Z EHS Mono R290 lahko lastniki stanovanj uživate v prednostih zanesljivega in učinkovitega ogrevalnega sistema, hkrati pa zmanjšate svoj ogljični odtis. Pišite nam za več informacij.

 
Dodajte izdelke za primerjavo