samair-logo-samsung

Toplotne črpalke za ogrevanje radiatorjev kot sta Samsung DVM Hydro HT in Samsung DVM Hydro HE, predstavljajo učinkovite in trajnostne rešitve za ogrevanje večjih objektov, kot so gostišča, manjši hoteli ali večje stanovanjske hiše. Dosegajo moč izhodne temperature vode do 80 °C. Njihova visoka učinkovitost, zanesljivost in prilagodljivost omogočajo prihranke pri energiji in stroških ogrevanja, kar je pomembno tako za lastnike objektov kot za ohranjanje okolja. Preglejte TOLE zloženko za več podrobnosti.

Prednosti toplotnih črpalk za ogrevanje radiatorjev

Energijska učinkovitost:

Toplotne črpalke za ogrevanje z radiatorji izkoriščajo energijo iz okolja (zraka, vode ali zemlje) za proizvodnjo toplote. S tem se zmanjša poraba primarne energije, kar pripomore k zmanjšanju stroškov ogrevanja in emisij CO2.

Nizki obratovalni stroški:

Zaradi visoke učinkovitosti toplotne črpalke je poraba električne energije za ogrevanje zmanjšana, kar se odraža v nižjih stroških ogrevanja na dolgi rok.

Enostavna namestitev:

Toplotne črpalke za ogrevanje radiatorjev se lahko enostavno namestijo v obstoječe sisteme ogrevanja z radiatorji. To pomeni, da ni potrebno vnašati večjih sprememb v obstoječo infrastrukturo.

Prilagodljivost:

Toplotne črpalke za ogrevanje z radiatorji omogočajo prilagajanje temperature ogrevanja glede na potrebe uporabnikov. S tem se doseže večje udobje in prihranki energije.

Samsung DVM Hydro HT

Samsung DVM Hydro HT je izjemno zmogljiva toplotna črpalka, ki je zasnovana posebej za ogrevanje sanitarne tople vode. Ta enota omogoča ogrevanje vode na visoko temperaturo do 80 °C, brez potrebe po dodatnih grelnikih. To je izjemno pomembno pri javnih objektih, saj segrevanje vode na visoko temperaturo preprečuje razvoj legionel. Poleg tega Samsung DVM Hydro HT deluje tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah, kar zagotavlja zanesljivo delovanje v vseh vremenskih pogojih.

Ogrevalne zmogljivosti:

Samsung DVM Hydro HT ponuja ogrevalne zmogljivosti v razponu od 16 kW do 25 kW, kar zagotavlja zadostno moč za ogrevanje sanitarne tople vode v večstanovanjskih blokih ali gostiščih.

Nizki obratovalni stroški:

Zaradi visoke učinkovitosti Samsung DVM Hydro HT je poraba energije za ogrevanje sanitarne vode zmanjšana, kar pripomore k zmanjšanju stroškov ogrevanja na dolgi rok.

Enostavna namestitev:

Samsung DVM Hydro HT se lahko enostavno vgradi v obstoječe sisteme ogrevanja sanitarne vode. To pomeni, da ni potrebno izvajati večjih sprememb v infrastrukturi objekta.

Delovanje pri nizkih temperaturah:

Samsung DVM Hydro HT deluje pri zunanji temperaturi do -20 °C, kar zagotavlja zanesljivo delovanje tudi v hladnih zimskih mesecih.

Samsung DVM Hydro HE

Samsung DVM Hydro HE je napredna toplotna črpalka, ki je posebej zasnovana za ogrevanje z radiatorji. Ta enota zagotavlja vodo pri srednji temperaturi do 50 °C in omogoča tudi hlajenje prostorov. Samsung DVM Hydro HE je idealna izbira za objekte, kjer je potreba po ogrevanju z radiatorji, talnem ogrevanju ali konvektorjih.

Hladilne zmogljivosti:

Samsung DVM Hydro HE ponuja hladilne zmogljivosti v razponu od 14 kW do 45 kW, kar zagotavlja zadostno moč za hlajenje prostorov v vročih poletnih mesecih.

Ogrevalne zmogljivosti:

Samsung DVM Hydro HE ponuja ogrevalne zmogljivosti v razponu od 16 kW do 50 kW, kar zagotavlja zadostno moč za ogrevanje prostorov z radiatorji, talnim ogrevanjem ali konvektorji.

Zanesljivo delovanje:

Samsung DVM Hydro HE deluje zanesljivo tudi pri nizkih temperaturah, kar zagotavlja nemoteno delovanje v vseh vremenskih pogojih.

Primeri uporabe

1. Gostišče velikosti 500 m2 z nizkotemperaturnimi radiatorji

Gostišče velikosti 500 m2 uporablja nizkotemperaturne radiatorje za ogrevanje prostorov. Pred namestitvijo Samsung DVM Hydro HE je gostišče porabilo 10.000 litrov olja letno, kar je predstavljalo velik strošek. Po namestitvi enote Samsung DVM Hydro HE z močjo 50,4 kW je letna poraba olja znašala manj kot 4.000 €, kar je predstavljalo velik prihranek za gostišče.

2. Manjši hostel s konvektorskim ogrevanjem

Manjši hostel velikosti 300 m2 uporablja konvektorsko ogrevanje s temperaturo med 35 °C in 45 °C. Prejšnji sistem ogrevanja je temu hostelu povzročil visoke stroške ogrevanja, saj je letna poraba plina znašala 5.000 m3. Po namestitvi enote Samsung DVM Hydro HE z močjo 31,5 kW se je letna poraba zmanjšala na približno 2.000 €. Poleg tega enota omogoča tudi hlajenje prostorov v vročih poletnih mesecih.

 
Dodajte izdelke za primerjavo